• Totul despre Benone Sinulescu

    In anul 2003 obtine premiul Ministerului Culturii pentru intrega activitate. In acelasi an este decorat de catre Presedintia Romaniei. In luna noiembrie a lui 2003, artistul lanseaza un al doilea album etno dance intitulat Bennymania. Evenimentul a avut parte de o foarte buna mediatizare, inregistrat si retransmis in toata lumea de postul TVR International. Au cantat cu acea ocazie prietenii maestrului, trupe ca: Ro-Mania, Etno, Ho-ra si K1. Este considerat unul dintre cei mai mari interpreti de muzica populara ai Romaniei si ne-a obisnuit de-a lungul anilor cu firea sa vesela, mereu pusa pe sotii. De-a lungul celor 58 de ani de cariera, Benone Sinulescu a strans o avere frumusica, a castigat simpatia a milioane de romani, iar pe deasupra se mandreste de fiecare daca cu o casnicie perfecta de peste 30 de ani. In timp ce urma cursurile Scolii Medii Tehnice din Buzau, mergea sa cante la statia de amplificare a orasului. Dupa absolvire, a mers la Bucuresti unde a dat examen la scoala Speciala de Muzica, dar nu a reusit sa intre de prima data.

    Viata si cariera lui Sinulescu Benone

    Muzica populara contemporana reprezinta un gen muzical in care nu se mai regasesc lautarii de alta data. In prezent in acest domeniu, activeaza persoane cu studii superioara, avand talent in acest sens. Acest talent este slefuit in anii de studiu, iar noile tendinte ale muzicii populare sunt diferite fata de cele de acum cativa zeci de ani. Insa, muzica populara a ramas la fel de apreciata ca in trecut, existand chiar si copii cu inclinatii spre acest gen. Muzica populara sau de alt gen, ofera avantaje si beneficii multiple, iar in acest sens, este recunoscut faptul ca ofera o stare de spirit ideala. Pe de alta parte, dupa anumite studii, s-a evidentiat faptul ca muzica este foare buna pentru inima, oferind rezultate ideale in ceea ce priveste imbunatatirea pulsului si scaderea ritmului cardiac. In acest sens, este indicat sa ascultati si dumnevoastra muzica preferata, si veti observa ca starea de spirit va fi schimbata mult in bine. Despre muzica populara si nu numai putem spune ca are si rolul de a ameliora unele dureri, dupa cum au specificat cercetatorii. In acest sens, muzica este recunoscuta pentru beneficiile pe care le ofera, fiind indicat sa luati in calcul posibilitatea de a asculta oricand muzica preferata. Asadar, veti avea ocazia de a va bucura de o stare de spirit mai buna si va veti bucura mai mult de viata. click aici

    Dintre duetele amintite, cel alaturi de la fel de celebra Irina Loghin este cel mai reusit, lasand publicului numeroase amintiri placute. Muzica populara contemporana promoveaza un stil vocal emfatic, nu arareori interesat de asemenea figuri tehnice. Uneori, cantaretii practica si fluieratul artistic (exista adevarati virtuozi in aceasta tehnica). Instrumentistii sunt organizati in tarafuri, ansambluri sau orchestre; improvizatia se produce la mai multe niveluri (de exemplu, gradul de spontaneitate al executiei la tambal este foarte mare, rolul fiind delimitat similar cu sustinerea ritmica in orchestra baroca de catre basul continuu), intre care improvizatia solistica are o pondere variabila in functie de prezenta unui cantaret (situatia este similara cu cea din jazz). Cele mai multe instrumente soliste sunt monofonice (nu pot produce sau nu practica interpretarea pe mai multe voci), intre care: vioara, mandolina (mai rar), bouzouki, clarinetul, taragotul, specii diverse de flaute si fluiere, saxofonul (alto sau tenor), naiul, trompeta s.a.

     Benone Sinulescu ,  Nea Beni  ,  site oficial Benone Sinulescu

    benonesinulescu.eu site oficial Benone Sinulescu

    Benone Sinulescu a intrat la scoala la varsta de 7 ani, imediat dupa razboi. Facea muzica la scoala si preotul a descoperit calitatile pe care le are. Lui Benone ii placea foarte mult sa asculte muzica la radio. Dupa spusele sale, Benone a avut o copilarie minunata si a fost pe deplin incantat de tot ceea ce a trait in aceasta parte a vietii. Datorita poftei de viata atat de cunoscuta, acest artist sa bucurat mereu de tot ceea ce il inconjura. Despre Benone Sinulescu, putem spune ca a avut rol de solist pentru rpima data in localitatea Plescoi, care era de fapt satul natal al tatalui sau. Aici a facut si primul an de scoala, pentru ca mai apoi sa se mute in clasa a cincea, fiind si dirijor de cor. Pe de alta parte, despre persoane care i-a descoperit calitatile muzicale, putem spune ca a fost domnul Dima, profesorul de muzica de la scoala din Plescoi. Acesta i-a propus lui Benone sa fie solistul si dirijorul corului. Benone a inceput sa fie apreciat inca din primele clase, iar profesorii sai si spuneau ca are toate sansele sa devina un artist asa cum isi dorea. Acest artist este unul complet asa cum il vad foarte multi artisti de la noi, fiind un deschizator de drumuri in acest domeniu. Calitatea vocii sale este foarte apreciata, iar piesele sale au devenit foarte cunoscute peste tot in tara. Acesta este si motivul pentru care acest artist este atat de popular.

    Muzica etno - Benone Sinulescu

    A mai colaborat cu trupa K1, Etno, Ho-ra, Double D. In 2002, artistul a scos pe piata muzicala albumul Roata vietii. Concertul de lansare a fost transmis in direct de postul TVR International pentru a putea fi urmarit si de romanii din strainatate. Potrivit site-ului artistului, benonesinulescu.eu, pasiunile extrafolclorice ale lui Nea Beni sunt florile, indeosebi cele cu miros innebunitor: margaritarul, crinii, florile exotice, orhideele si trandafirii. Iubeste, de asemenea, animalele si pasarile, in special cainii si porumbeii. Site-ul benonesinulescu.eu mai noteaza ca artistul este un mare pasionat al literaturii romane si universale, indeosebi literatura rusa, si ii place sa asculte muzica de opera, de colectie.

    Cariera lui Nea Beni

    Specifice pentru muzica populara sint diferite tipuri de instrumente. Instrumentele de suflat: buciumul, cavalul, naiul, taragotul, trisca, trombonul cu ventile, trompeta, cimpoiul, fluierul; instrumentele cu coarde: violoncelul, cobza, contrabasul, vioara, tambalul; de percutie toba. Folclorul reprezinta totalitatea realitatilor folclorice cu trasaturi si forme creata sau asimilata de un popor, atat in mediu rural cat si in urban care se transmite pe cale orala intr-un anumit spatiu geografic fara a se sti autorul. Muzica populara apartine cultului national si face parte din patrimoniul national. In prima perioada a fost singura forma de manifestare si prima etapa a muzici romanesti.

    Ii plac toti marii interpreti ai genului, cum ar fi Maria Callas, Renata Tebaldi, Luciano Pavarotti, iar din Romania: Liliana Ciobanu, Angela Gheorghiu, Ileana Cotrubas. De-a lungul anilor artistul a avut sansa de a fi cap de afis la cele mai prestigioase ansambluri muzicale ale vremii, acolo unde a fost si angajat: Miorita din Brasov, Ciocarlia si Barbu Lautaru din Bucuresti. Toate aceste ansambluri au constituit pentru el o adevarata scoala, dar Benone Sinulescu a colaborat cu mai toate orchestrele si cu toti dirijorii de elita. Printre ei: George Vancu, Nicu Stanescu, Ionel Budisteanu, Victor Predescu, Paraschiv Oprea, Florian Economu, Gheorghe Zamfir.

    A impartit aplauzele si a fost coleg cu cei mai de seama interpreti: Maria Tanase, Maria Lataretu, Emil Gavris, Ion Luican, stefan Lazarescu, Vlad Dionisie, Angela Moldovan, Ion Cristoreanu si multi altii.Despre cantecul buzoian artistul afirma ca el se caracterizeaza printr-o melodicitate si un lirism deosebite, dar si printr-o sinceritate aparte a textului. Benone Sinulescu poate fi considerat si un adevarat deschizator de drumuri in privinta cantecului de militarie. Benone Sinulescu ramane pentru toti romanii un artist adevarat, greu de egalat, un artist care stie sa se apropie de sufletul omului, un artist iubit si pretuit!


  • Commentaires

    Aucun commentaire pour le moment

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Ajouter un commentaire

    Nom / Pseudo :

    E-mail (facultatif) :

    Site Web (facultatif) :

    Commentaire :